Директор Інституту взяв участь у черговому засіданні Бюро Відділення економіки НАН України

20 червня 2017 року відбулося чергове засідання Бюро Відділення економіки НАН України за участі директора Інституту економіко-правових досліджень НАН України Устименка В.А.

Серед питань порядку денного були розглянуті науково-дослідні роботи за темами «Соціокультурні чинники розвитку українського ринку праці» (керівник Балакірєва О.М., ДУ Інститут економіки і прогнозування НАН України), «Формування інституційної архітектоніки інформаційно-мережевої економіки» (керівник Гриценко А.А., ДУ Інститут економіки і прогнозування НАН України), «Національна торговельна політика як інструмент конкурентоспроможності економіки України» (керівник Осташко Т.О., ДУ Інститут економіки і прогнозування НАН України), «Індустрія фінансових послуг в умовах «нової нормальності» (керівник Шелудько Н.М., ДУ Інститут економіки і прогнозування НАН України), «Теорія та методологія формування засад державної політики розвитку інтермодальних і мультімодальних перевезень національних та транзитних вантажів» (керівник Котлубай О.М., Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України), «Напрями реалізації потенціалу розвитку переробної промисловості у Західному регіоні України» (керівник Іщук С.О., ДУ Інститут регіональних досліджень ім. М.І. Долішнього НАН України). У ході плідної дискусії були запропоновані зміни назв деяких НДР, відкореговані плани їх виконання.

Про проект наказу МОН України «Про затвердження Порядку формування переліку наукових фахових видань України» доповів вчений секретар Відділення економіки Князєв С.І., який охарактеризував основні положення проекту, акцентував увагу на низці дій, які у разі затвердження Порядку, повинні виконати інститути Відділення. Стосується це, зокрема, виключення дублювання напрямів досліджень, що висвітлюються у цих наукових виданнях. Член-кореспондент НАН України Гриценко А.А. звернув увагу присутніх на виклики, що виникнуть у разі прийняття нового Порядку. За результатами дискусії вирішено було звернутися до МОН України з пропозиціями щодо коригування проекту наказу.

Також на засіданні був обговорений проект Концепції створення державної системи захисту критичної України. З напрацьованими в Інституті зауваженнями до зазначеної Концепції виступив директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України Устименко В.А. Пропозиції щодо визначення основних понять були враховані при прийнятті рішення Відділення. Інші зауваження було вирішено врахувати при розробці спеціального закону.

Відділенням була підтримана кандидатура Джабраілова Р.А. на посаду заступника директора Інституту економіко-правових досліджень. Бажаємо Руслану Аятшаховичу успіхів та творчої наснаги на новій посаді!