Засідання Комітету Європейської інтеграції Верховної Ради України і Цільової групи Асоціації європейських прикордонних регіонів

В умовах європейської інтеграції проблеми розвитку прикордонних регіонів України потребують особливої уваги з боку науковців, саме тому у 2010 році було створено інформаційний центр Асоціації європейських прикордонних регіонів на базі Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця при Асамблеї українських прикордонних регіонів й єврорегіонів. У 2013 році було створено інформаційний центр Асоціації європейських прикордонних регіонів на базі Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України. Незважаючи на військові дії, що на Сході України, Луганська філія активно веде інформаційно-аналітичну роботу задля вирішення завдань, поставлених Асамблеєю українських прикордонних регіонів та єврорегіонів.

21.06.2017 року відбулося засідання Комітету європейської інтеграції Верховної Ради України і Цільової групи Асоціації європейських прикордонних регіонів у якому взяла участь Заблодська І.В. – директор Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України. Вона зазначила, що за результатами виконання науково-дослідної роботи на тему «Інфраструктурне забезпечення активізації міжрегіонального співробітництва в Україні» науковці прийшли до висновку, що міжрегіональне (транскордонне) співробітництво можливо активізувати за допомогою багатьох інструментів (Єврорегіонів, кластерів тощо), але насамперед, це має бути відновлена або покращена транспортна інфраструктура країни. Особливо це стосується східних регіонів України.