У Київській школі економіки відбулося обговорення необхідності прийняття закону про міжнародну допомогу

14 березня у Київській школі економіки відбулося обговорення необхідності прийняття закону про міжнародну допомогу, який готує Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) в рамках реформи координації міжнародної допомоги.

2

На сьогодні Україна є одним з найбільших реципієнтів міжнародної донорської допомоги в Європі. Допомога надходить як від інших країн, так і від міжнародних організацій. Проте, на рівні парламенту досі не було прийнято закону, який би регулював міжнародну допомогу в Україні. В жодному законодавчому акті досі не визначено поняття «міжнародна допомога». Це означає відсутність єдиного комплексного підходу до розв’язання питань, пов’язаних з формуванням та реалізацією міжнародної політики із залучення та використання міжнародної допомоги. Запропонований проект закону про міжнародну допомогу має метою законодавче врегулювання формування цілісної державної міжнародної політики щодо визначення єдиної системи планування, залучення, використання та моніторингу міжнародної допомоги та забезпечення ефективного і прозорого її використання на довгостроковий розвиток України.

Олена Трегуб_2

Олена Трегуб, Директор Департаменту міжнародних програм в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, репрезентувала проект закону. З презентацією, яка відбулася в рамках обговорення закону про міжнародну допомогу можна ознайомитися за посиланням.

Олена Трегуб

В обговоренні взяли участь представники донорських організацій, які надають допомогу Україні, а також громадські організації. Від Інституту економіко-правових досліджень Національної академії наук України участь в обговоренні проекту закону взяли науковий співробітник відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, кандидат юридичних наук Наталія Герасименко та в.о. молодшого наукового співробітника відділу господарсько-правового забезпечення економічної безпеки держави Олена Колосова.

2016-03-15 12.36.25

Спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) захід був організований Київською школою економіки та Центром політичних студій та аналітики.

2016-03-15 12.34.56