Виступ директора Інституту В.А. Устименка у Верховній Раді України

11 березня 2016 р. Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за сприяння Міжнародної організації праці було організовано і проведено засідання «круглого столу» на тему: «Зміцнення системи соціального забезпечення України шляхом ратифікації Конвенції Міжнародної організації праці № 102».

Заходи проходили у конференц-залі Верховної Ради України.

IMG_1138

Метою проведення «круглого столу» було визначено обговорення питань, пов’язаних із процесом, вимогами та зобов’язаннями України у зв’язку з ратифікацією вказаної Конвенції (проект Закону про ратифікацію Конвенції МОП про мінімальні норми соціального забезпечення № 102, реєстр. № 0091).

На засідання було запрошено Голову Верховної Ради України В. Гройсмана, Прем’єр-міністра України А. Яценюка. Крім того, у заході взяли участь представники Організації Об’єднаних Націй, експерти Міжнародної організації праці, народні депутати України, представники Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств, відомств, всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців, профспілок, науковці та інші.

Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України участь у засіданні взяв директор – доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, член-кореспондент НАПрН України Володимир Устименко, який також виступив із промовою.

IMG_1147

(відеозапис виступу доступний для перегляду)

Перед початком круглого столу відбувся брифінг голови Комітету Людмили Денісової та керівника відділу соціальної політики, управління і стандартів Департаменту соціального захисту Регіонального офісу МОП для країн Європи та Центральної Азії Валері Шмітт.

Також на брифінг були запрошені: Крум Марков, провідний юрист Департаменту міжнародних трудових норм, Регіональний офіс МОП для країн Європи та Центральної Азії; Кенічі Хіросе, провідний спеціаліст з питань соціального захисту, Група технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи; Сергій Савчук, Національний координатор МОП в Україні.