Молодий вчений Інституту став учасником тренінгу Researcher Connect

У лютому 2016 р. було проведено відбір кандидатур молодих вчених для участі у проекті Researcher Connect, який був організований Британською Радою в Україні. Даний проект спрямований на підтримку професійного розвитку молодих вчених і реалізується у багатьох країнах світу.

Фото1Researcher Connect пропонує серію модулів, спрямованих на розвиток комунікативних навичок молодих вчених, необхідних для успішного міжнародного спілкування та співпраці, а також допомагає розвивати критичне мислення, реагування та навички наукової критики. Він надає учасникам поглиблене розуміння та інструменти для ефективного спілкування, незалежно від ситуації чи контексту.

Фото2

Серед багатьох бажаючих взяти участь у тренінгу, який проходив з 2 по 4 березня 2016 р. у м. Харків, було відібрано лише 20 представників вищих навчальних закладів та науково-дослідних інститутів з усієї України. Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України конкурс пройшла в.о. наукового співробітника відділу проблем модернізації господраського права та законодавства Веста Малолітнева.

Фото3

Під час тренінгу, спікером якого був директор консультаційного агентства вищої освіти, провідний світовий тренер Едеір Річардс (відео за його участю), учасники отримали інформацію щодо правильності написання тез для міжнародних публікацій, подачі заявок на отримання грантів в міжнародних організаціях, правильної презентації результатів своєї наукової роботи. Тренінг проходив у дуже інтерактивній формі шляхом участі у різноманітних дискусіях, обговореннях, командній роботі виключно англійською мовою.

Фото4

1й день

Базовий модуль (Знати свою аудиторію і забезпечити успішне цілеспрямоване спілкування); Тези (основні структурні елементи тез для різних аудиторій і потреб)

2й день Переконливі пропозиції (як писати ясні, чіткі  і успішні пропозиції)
3й день

Вражаючі презентації (послідовна, крок за кроком розробка, виступи і критика презентації)

За результатами Веста Малолітнева отримала сертифікати про успішну участь і завершення тренінгу. Більш детальну інформацію про проект та вимоги для участі у ньому можна переглянути на сторінці організаторів  або у брошурі.

Фото5

Це був незабутній захід – як завдяки тренеру та організаторам, так і завдяки чудовим учасникам-молодим вченим, які є дуже цілеспрямованими особистостями з різних галузей науки: фізика, хімія, біологія, соціологія, право, економіка та ін.; прагнуть вдосконалювати свої навички, що необхідні для міжнародної комунікації, особливо у контексті останніх тенденцій необхідності розповсюджувати результати своєї наукової діяльності не тільки в Україні, але й у зарубіжних країнах. Радимо молодим вченим обов’язково брати участь у проекті Researcher Connect.

Це були неймовірні враження та досвід. Дякуємо всім учасникам та організаторам проекту!

Фото6