Підсумкова науково-практична конференція IІ-го Всеукраїнського конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення» з нагоди 25-річчя заснування інституції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

12 грудня 2022 року відбудеться Підсумкова науково-практична конференція у рамкахІІ-го Всеукраїнського конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення» з нагоди 25-річчя заснування інституції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Оргкомітет запрошує на Конференцію учасників Конкурсу, їх наукових керівників, зацікавлених науковців, експертів і здобувачів вищої освіти. 

Під час Конференції планується вітання та нагородження переможців Конкурсу за номінаціями «Краща наукова робота здобувачів вищої освіти» і «Краща наукова робота молодих вчених», а також презентація їх наукових робіт. Окрім того, відбудеться науково-експертне обговорення питань, що стосуються обмеження прав людини на час воєнного стану, викликів у сферах управління, економіки та екології в Україні та поточних і перспективних рішень в світлі Керівних принципів ООН з питань бізнесу і прав людини.

Конференція буде проведена з 14.00 до 17.00 у змішаному (офлайн та онлайн) форматі. 

Для особистої участі запрошуються переможці, їх наукові керівники та члени Конкурсної комісії. Місце проведення Конференції: приміщення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (м. Київ, вулиця Інститутська, 21/8). 

Проєкт Програми Конференції додається (завантажити), інформація про посилання для онлайн з’єднання буде оприлюднено додатково. 

Для онлайн участі просимо реєструватися до 7 грудня 2022 року (включно) шляхом повідомлення на електронну адресу Конкурсу: contest.bhr.ua@gmail.com.

Конкурс та Конференція проводяться в рамках проекту Програми розвитку ООН «Належна обачність щодо прав людини в глобальних ланцюгах постачання: впровадження Керівних принципів ООН з питань бізнесу та прав людини для справедливого відновлення» за підтримки Уряду Японії. Співорганізатори –  Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Програма розвитку ООН в Україні, Офіс аналітики та консультацій з питань сталого розвитку та Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення.