Співробітництво з Університетом Алькали, Іспанія: лекція для студентів

30 листопада 2022 р. учений секретар Інституту, д.ю.н. В.К. Малолітнева провела лекцію для студентів Університету Алькали (Universidad de Alcalá), Іспанія. 

Дане співробітництво є продовженням дослідницького візиту до Університету Алькали в межах програми підтримки «Гранти для дослідницьких візитів для українських науковців в Університеті Алькали», який проходив у жовтні цього року

Факультет економіки, бізнесу та туризму Університету організував міжнародний ярмарок «Виїзд за кордон», який передбачає проведення заходів, пов’язаних з міжнародною мобільністю студентів, серед яких передбачено проведення лекцій з питань сталого розвитку викладачами та науковцями із закладів вищої освіти та наукових установ з усього світу (Університетський коледж Дубліну, Університет Аалена (Німеччина), Економічний Університет у Братиславі, Університет Ріцумейкан (Японія), Університет прикладних наук (Ландсхут (Німеччина) та ін.). Усі лекції мали включати інформацію про самі заклади освіти та наукові установи, для того щоб студенти Університету Алькали мали змогу ознайомитись з основними напрямами діяльності. 

У своїй лекції В.К. Малолітнева представила презентацію про Державну організацію «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України»: про історію, основні напрями та теми досліджень, аспірантуру, заходи, публікації та ін. 

Друга частина лекції була присвячена сталим публічним закупівлям. Зокрема, було наголошено на загальних аспектах сталого розвитку, на ролі публічних закупівель у реалізації цілей сталого розвитку, «зелених» та соціально відповідальних публічних закупівлях. 

За результатами лекції студенти складали тест, за який отримали бали ECTS.