Український союз промисловців і підприємців святкує 25-річний ювілей

Український союз промисловців і підприємців – найбільше в країні об’єднання організацій ділових кіл та суб’єктів економічної діяльності усіх форм і видів – від великих вертикально інтегрованих корпорацій до малого й середнього бізнесу. Союз веде історію з 15 лютого 1992 року.

Своєю місією УСПП вважає поширення серед ділової спільноти, громадянського суспільства, органів влади ідеї економічного патріотизму, виборювання сприятливого підприємницького клімату, відстоювання необхідності багатогранної та ефективної підтримки національного товаровиробника.

У складі УСПП – 28 регіональних відділень, 73 філії та 22 представництва, 34 комісії з різних питань. Серед партнерів Союзу – більше 100 громадських організації, у тому числі Союз хіміків; асоціації міжнародних автомобільних перевізників, «Меблідеревпром», «Укроліяпром», «Укрлегпром», «Виноградарі та винороби України»; Ліга нафтопромисловців; Українська аграрна конфедерація; організація «Міжнародна антитерористична єдність» тощо.

3Під егідою Союзу працює Антикризова рада громадських організацій у складі більше 90 всеукраїнських структур, які домовились в екстреному порядку напрацьовувати пропозиції з порятунку економіки, доносити їх зміст до уряду, парламенту та забезпечувати контроль за їх виконанням.

УСПП захищає бізнесменів від бюрократичного свавілля, невмотивованих претензій з боку фіскальних та контролюючих органів, порушення прав та інтересів у стосунках з органами влади, недобросовісними партнерами. Підприємцям надається юридична підтримка – проводяться консультації, готуються заяви, позови до судів. 

Президентом УСПП є екс-прем’єр-міністр України Анатолій Кирилович Кінах.

Урочистості пройшли в Києві 31 березня 2017 року в колі друзів, партнерів, однодумців. На адресу урочистого зібрання надійшло близько ста привітань від вищого керівництва країни, органів влади, вітчизняних та закордонних партнерів. Активістам УСПП були вручені почесні грамоти та цінні подарунки.

2-1Від Національної академії наук України вітав Наумовець Антон Григорович – вчений у галузі фізичної електроніки і фізики поверхні, професор, доктор фізико-математичних наук, академік НАН України, віце-президент Національної академії наук України, Заслужений діяч науки і техніки України. В урочистому засіданні Українського союзу промисловців і підприємців також взяла участь д.е.н., професор І.В. Заблодська.