22 листопада 2016 року відбулася публічна дискусія “Технології заради розвитку: ефективна розбудова спроможних громад в Україні”

Захід, ініційований корпорацією Microsoft у партнерстві з Ресурсним центром ГУРТ, зібрав керівників та менеджерів міжнародних і громадських організацій, благодійних фондів та представників державних органів влади і науки. Всі вони долучилися до заходу з метою спільного пошуку нових ефективних моделей співпраці задля розвитку кожного мешканця громад в Україні.

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82%d0%b0-22Офіційну частину відкрила Надія Васильєва, генеральний директор компанії «Майкрософт Україна»: «В Україні існує багато технологічних можливостей для неприбуткових організацій. Компанія «Майкрософт Україна» впроваджує низку соціальних проектів. Наша діяльність орієнтується на 17 Цілей сталого розвитку ООН, які охоплюють різні питання – від здоров’я до економічного розвитку. Сьогодні громадський сектор займає активну позицію в житті України. Важливо, аби представники неприбуткових організацій прискорювали свої робочі процеси та досягали ефективніших результатів завдяки технологіям».

Олексій Мелещук, голова правління Ресурсного центру ГУРТ, окреслив, які можливості доступу до новітніх технологій надає ГУРТ: «Завдяки доступу до новітніх технологій Ресурсний центр ГУРТ забезпечує ефект%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82%d0%b0-22ивність не лише своєї  роботи. 3 липня 2016 року ГУРТ спільно з TechSoup Україна реалізовує Програму технологічної підтримки неприбуткових організацій з метою забезпечення їх доступом до технологічних рішень, яких вони потребують для виконання своїх місій. Результати дослідження потреб українських неурядових організацій в ІКТ, проведеного ГУРТом протягом жовтня-листопада 2016 року, свідчать, що 51% організацій не знають про інновації в IT-галузі. У межах Програми технологічної підтримки ми пропонуємо НУО надання якісних послуг для забезпечення їхніх потреб в ІКТ». 

Запрошені на захід експерти обговорили значення технологій для розвитку громадянського суспільства в Україні. Під час публічної дискусії учасники мали можливість висловити власні думки щодо потреб у ІКТ для ефективної розбудови спроможних громад, дізнатися більше про кращі практики суспільних перетворень завдяки новітнім технологіям та можливості технологічної підтримки, обмінятися професійним досвідом зміцнення потенціалу громадянського суспільства і налагодити співпрацю. У дискусії взяла участь І.В. Заблодська – д.е.н., професор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, яка підняла питання культури електронного спілкування.