Відбулося виїзне засідання ради Донецького наукового центру

12 жовтня 2016 року на базі Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля у м. Сєвєродонецьку, відбулося засідання Ради Донецького наукового центру НАН і МОН України, у роботі якої взяла участь заступник голови Л%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%bf-%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%b5%d1%86%d1%8c%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b3%d0%be-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%80%d1%83уганської військово-цивільної адміністрації – Лішик Ольга Петрівна. У своєму вітальному слові до учасників виїзного засідання Ради вона стисло охарактеризувала певні досягнення підконтрольної Україні території Луганщини, не оминувши і тих проблем, які конче і негайно потрібно вирішувати 7–ми вищим навчальним закладам, що перемістилися з тимчасово окупованих територій до Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська та Старобільська.

У своєму вступному слові Голова Донецького наукового центру НАН і МОН України, ректор Донбаської державної машинобудівної академії, професор Ковальов В. Д., зазначивши основні стратегічні цілі Центру, вказав на необхідність активного втручання у розвиток академічної науки відновлюваної Луганської обласної науково-координаційної ради Донецького наукового центру НАН І МОН України.

p1030341

Звіт керівника Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля, професора О.В. Поркуян був присвячений роботі Луганської обласної науково-координаційної ради Донецького наукового центру НАН і МОН України в сучасних умовах.

Про свою роль у відновленні ефективної життєдіяльності Луганщини, у доволі змістовній доповіді «Про наукову та науково-організаційну роботу Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України», доповіла Директор філії, професор І.В. Заблодська, а саме: про підготовку співробітниками філії матеріалу для Послання Президента України до Верховної Ради України; розробку Проекту Закону України «Про спеціальний режим здійснення господарської та інвестиційної діяльності в окремих районах Донецької та Луганської областей», який було направлено до Верховної Ради України; участь у консультаціях щодо розробки Концепції державної цільової програми “Відновлення та розбудова миру в східних регіонах України (саме в Луганській області)”, яке проводилося державним агентством України з питань відновлення Донбасу тощо.

p1030360До доповіді суттєві доповнення вніс Директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, член-кореспондент НАПрН України В.А. Устименко, який дав змістовні інтерв’ю двом телеканалам.

p1030328Насамкінець відбулися вибори та затвердження складу Луганської обласної науково-координаційної ради Донецького наукового центру НАН і МОН України.