II Форум енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель»

12 травня 2016 року в м. Києві в НСК «Олімпійський» відбувся  II Форум енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель», головною метою якого стало проведення широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної кампанії в Україні стосовно термомодернізації об’єктів бюджетної та житлової сфер.

FB_IMG_1463051928585

Форум був наповнений представниками обласних державних адміністрацій та голів ОСББ. Інститут економіко-правових досліджень НАН України було представлено старшим науковим співробітником Луганської філії, к.е.н. Юлією Рогозян.

20160512_114633-1

Ключовою подією Форуму став виступ Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка, які вказали, що Україна може досягти повної енергетичної незалежності в середньостроковій перспективі.

Зараз ми починаємо етап збільшення власного видобутку газу. І якщо колеги по минулому Кабміну зробили все для того, щоб переключити з російської труби на європейську, то наше з вами завдання – стати повністю енергонезалежною державою. У нас достатньо ресурсів, достатньо наших можливостей, які дозволять нам бути абсолютно незалежними, розвивати альтернативну енергетику, робити багато для заміщення традиційних джерел енергії, – сказав Володимир Гройсман.

20160512_142153

Програма Форуму була представлена такими панелями:

  • Панель І: Національні та регіональні досягнення в енергоефективності житлового фонду.
  • Панель ІІ: Енергосервіс: світові практики в реаліях України (енергосервіс в бюджетній сфері, енергосервіс у житловій сфері).
  • Панель ІІІ: Підтримка міжнародних інституцій впровадження енергосервісу в Україні: кредити, гранти, консалтинг.

20160516_101030-1

II Форум енергоефективного партнерства було організовано Держенергоефективності за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Проекту IFC «Енергоефективність у житловому секторі в Україні», Представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні, Проектів GIZ «Створення енергетичних агентств в Україні» та «Енергоефективність у громадах», Проекту ЄС «EnPC-INTRANS» (Розвиток муніципалітетів у впровадженні і використанні енергосервісних контрактів), ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД).