Як публікувати статтю в міжнародному науковому журналі?

12 квітня 2016 р. у приміщенні  Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського відбувся науково-практичний семінар, організований Національною академією наук України та видавництвом «Elsevier» (США) з актуальної та своєчасної теми «Як публікувати статтю в міжнародному науковому журналі?».

20160412_114150

Запрошено було багато молодих та професійних науковців установ НАН України, редакторів журналів, членів редакційних колегій, співробітників відділів науково-технічної інформації, працівників бібліотек. Інститут економіко-правових досліджень НАН України та його Луганську філію було представлено старшими науковими співробітниками: к.е.н. Юлією Рогозян та к.ю.н. Тетяною Гудімою.

Робота семінару проводилася англійською мовою та ґрунтувалася  на доповіді Директора департаменту біохімічних журналів Elsevier (Бостон, США) д-р Бартоломея Вацека. Шановний гість ознайомив аудиторію  з вимогами і розвитком навичок, необхідних для написання якісної наукової статті, що відповідає  стандартам, які висуваються більшістю міжнародних наукових журналів.

20160413_100720

По завершенні доповіді відбулася широка аудиторна дискусія, що точилася навколо найважливішого питання – оплати подібних статей,  адже доповідач пояснив, що подібні послуги коштують непід’ємну суму для українських науковців (від 1500 $), проте д-р Бартоломей Вацек, нажаль, не розкрив таємниць, яким чином можна мінімізувати чи виключити подібні витрати.