Дні Луганщини в Україні

15-17 березня 2016 року у місті Києві проводилися Дні Луганщини в Україні, організовані спільно Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією та Торгово-промисловою палатою України.

Форум 1

Їх урочисте відкриття відбулося 15 березня 2016 року в будівлі Торгово-промислової палати. Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, директор Державного агентства з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш презентували виставку передових промислових та сільськогосподарських підприємств області, яка була приурочена до економічного форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості».

Старший науковий співробітник Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України к.е.н., доц. Гречана Світлана Іванівна відвідала виставку та взяла участь в роботі економічного форуму.

Форум 2

Під час пленарного засідання економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості» було обговорено нагальні питання життєдіяльності та відродження регіону. За результатами його роботи підписано меморандуми про співпрацю між облдержадміністрацією, Торгово-промисловою палатою України, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Укрзалізницею, Ощадбанком, міжнародним фондом «Відродження».