Міжнародна науково-практична конференція «Особливості впровадження дистанційного навчання в Україні»

Останніми роками розвиток інформаційних технологій зробив актуальною проблему модернізації системи освіти. Суть такої модернізації найбільше проявляється в концепції дистанційної освіти, котра завдяки мережі Інтернет охоплює широкі верстви суспільства та стає найважливішим фактором його розвитку. Особливого значення така модернізація системи освіти набуває і в Україні.

swiss-confer

75b44b0e9c2e5d305fa323c6c51d3476_LДистанційне навчання є однією із форм у системі освіти України, яка зокрема, як форма навчання, рівноцінна з денною, та реалізується в основному із застосуванням сучасних інформаційних технологій.

У світлі цього 14–15 березня 2016 р. в Університеті «КРОК» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Особливості впровадження дистанційного навчання в Україні».

Організаторами заходу стали Університет економіки та права «КРОК» (м. Київ, Україна), Українська асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (м. Київ, Україна), Університет прикладних наук (м. Цюрих, Швейцарія), Університет Анкари (м. Анкара, Туреччина).

image-14-03-16-07-22

Конференція присвячена актуальним питанням реалізації дистанційної форми навчання у вищій школі у сучасних умовах. Зокрема, було розглянуто досвід впровадження дистанційного навчання у різних вітчизняних та іноземних ВНЗ, правові питання, практичні аспекти підготовки навчальних матеріалівА також проведено серію майстер-класів для викладачів дистанційного навчання (е-тьюторів).

image-14-03-16-07-22-1

Представники Інституту економіко-правових досліджень НАН УКраїни д.е.н., професор завідувач відділу проблем міжрегіонального співробітництва Заблодська Інна Володимирівна, к.е.н., старший науковий співробітник відділу проблем міжрегіонального співробітництва Рогозян Юлія Сергіївна та к.ю.н., старший науковий співробітник відділу проблем господарсько-правового забезпечення економічної безпеки держави Гудіма Тетяна Степанівна взяли участь у заході.

Колектив Інституту підтримує ідею впровадження дистанційного навчання в Україні адже це дійсно є кроком у майбутнє для країни.  Саме тому нам необхідно об’єднати власні зусилля та пройти певні етапи розвитку. Зокрема, актуалізувати і популяризувати таку форму навчання, і що найголовніше, розробити досконале правове забезпечення.