Регіон – 2015: стратегія оптимального розвитку

5 – 6 листопада співробітники Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України к.е.н., с.н.с. Ірина Попова та к.е.н. Олена Перепелюкова взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Регіон – 2015: стратегія оптимального розвитку», яка відбулася у м. Харків.

FullSizeRender (1)

Тема доповіді Попової І.А та Перепелюкової О.В. була присвячена перспективам розвитку міжрегіонального співробітництва України з ЄС. Зокрема було зазначено, що розвиток міжрегіонального співробітництва є одним з пріоритетних напрямів регіональної економічної політики, а співпраця між регіонами складає основу практичного діалогу з країнами Європейського Союзу, Молдовою, Румунією іншими країнами та Україною. В промові було зазначено, що налагодження міжрегіонального співробітництва є одним із ключових інструментів щодо розвитку та розширення інтеграційних зв’язків між Україною та країнами ЄС.

FullSizeRender (4) (1)

Організаторами конференції стали Харківський обласний відділ Українського географічного товариства, Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка.

FullSizeRender

Обговорення відбулося за 4 напрямами, зокрема:

  • Теорія і методологія регіональних досліджень;
  • Міждисциплінарний підхід у розробці стратегії оптимального розвитку регіонів;
  • Соціально-економічний розвиток регіонів;
  • Природно-ресурсний потенціал та регіональна екологічна політика.

На конференції були присутні фахівці з Туреччини, Білорусії та різних регіонів України. Усі представлені доповіді були дуже насичені цікавими фактами. Відмітити хотілось би повідомлення іноземних фахівців, в яких розглядалися питання міграції населення; європейський досвід транскордонного співробітництва; індикатори розвитку соціальної інфраструктури в регіонах Білорусії; та сучасні проблеми й перспективи України. Резюмуючи, хотілось би сказати, що подібні заходи сприяють налагодженню зв’язків, та активізують тим самим міжрегіональне співробітництво в сфері науки та освіти.