В Інституті відбувся попередній захист дисертаційного дослідження Р.С. Кіріна

На спільному засідання відділів проблем модернізації господарського права та законодавства, проблем господарсько-правового забезпечення економічної безпеки держави 02 листопада 2015 р. відбулося обговорення дисертаційної роботи Кіріна Романа Станіславовича на тему «Кодифікація законодавства про надра: досвід та проблеми», виконаної в Інституті економіко-правових досліджень НАН України і поданої на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.06 –  земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право.

У доповіді здобувач акцентував увагу на тому, що сучасні темпи і обсяги користування надрами Землі не можуть не викликати у людства занепокоєння – кожні 15-20 років світові об’єми видобутих корисних копалин подвоюється, і це при цьому, що мінеральні ресурси планети відносяться до категорії вичерпних, які не підлягають ні відновленню, ні самовідновленню, в той час як законодавство про надра нашоїдержави, процес кодифікації якого триває з набуття чинності у 1994 р. Кодексу України про надра, характеризується нестабільністю норм, низьким рівнем кодифікаційної техніки, формою і змістом, що не відповідають потребам сьогодення, стримують розвиток галузі, створюють передумови для нераціонального використання надр та поширення корупції в цій галузі.

Під час свого виступу науковий консультант – Володимир Іванович Андрейцев, д.ю.н., професор, академік НАПрН України, завідувач кафедри цивільного та господарського права Державного ВНЗ «Національний гірничий університет» також з задоволенням привітав здобувача Романа Станіславовича з тим, що його однойменна монографія посіла провідне місце на міжнародному конкурсі та вручив авторові дипломи.

DSCN0153

Рецензентами дисертаційної роботи були:          

Алла Костянтинівна Соколова – доктор юридичних наук, доцент в.о. завідувача кафедри екологічного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

Володимир Михайлович  ЄРМОЛЕНКО – доктор  юридичних наук, професор,завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука Національного університету біоресурсів і природокористування  України.

DSCN0159

Також на засіданні були присутні шановні гості:

–        Ільющенко Г.В., к.ю.н., доцент, доцент кафедри цивільного та господарського права Державного ВНЗ «Національний гірничий університет»;

–        Легеза Ю.О., к.ю.н., доцент, доцент кафедри цивільного та господарського права Державного ВНЗ «Національний гірничий університет».

–        Шараєвська Т.А., к.ю.н., асистент кафедри екологічного права Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка.