Відкрите засідання Ради з питань ВПО при Київській міській державні адміністрації

26 березня 2024 року відбулось засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Київській міській державні адміністрації. Основна тема засідання – забезпечення ВПО житлом в м. Києві.

Питання житла для ВПО викликали зацікавленість, тому онлайн і офлайн засідання відвідали майже 300 осіб. Учасниками заходу були представники Рад ВПО, центральних та місцевих органів виконавчої влади та профільних громадських організацій, народні депутати України. Інститут був представлений старшим науковим співробітником, к.ю.н. Антоном СОШНИКОВИМ, який також входить до Ради з питань ВПО при Київській міській державні адміністрації.

З вітальним словом виступили: Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро ЛУБІНЕЦЬ, Головний Омбудсман Турецької республіки Шереф Малкович, заступник у Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій БРУСЛИК, голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Київській міській військовій адміністрації Ольга АЛТУНІНА, заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина ХОНДА та інші.

На засіданні було презентовано низку важливих напрацювань в сфері житлових політик: голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Київській міській військовій адміністрації Ольга Алтуніна презентувала результати опитування внутрішньо переміщених осіб Києва, виокремивши їхні основні потреби;  директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради Борис Работнік розповів про реалізацію житлових програм у 2023 році та плани на 2024 рік;  координатор з питань соціального житла БФ «ССС» Антон Красов представив результати дослідження житлових програм Києва, зокрема програм соціального житла для ВПО.

Після презентації досліджень відбулася панельна дискусія з представниками київської влади, Фонду державного майна України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та БФ «Право на захист»  щодо можливостей забезпечення житлом ВПО у Києві та сесія запитань-відповідей.

Дослідження житлових програм Києва: https://bit.ly/3xbe4Qt