На адресу Інституту надійшла подяка від імені Конституційної Асамблеї

SAM_2481

Конституційна Асамблея є спеціальним допоміжним органом при Президентові України, утвореним з метою підготовки законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції України.

Членом Конституційної Асамблеї є академік Національної академії наук України, почесний директор Інституту Валентин Карлович Мамутов, який входить до складу Комісії з питань адміністративно-територіального устрою і місцевого самоврядування.

Мамутов В.К.Від початку роботи у 2012 році Конституційної Асамблеї Валентин Карлович брав участь у засіданнях комісії та в обговоренні шляхів реформування відповідних сфер.

Зокрема, під його керівництвом в Інституті було підготовлено низку пропозицій щодо внесення змін до Конституції України в частині застосування методів економічного районування для налагодження взаємодії адміністративно-територіальних одиниць різного рівня, запровадження підходів до скорочення витрат на утримання апарату державних службовців, оптимізації системи оподаткування та з інших питань, які стосуються адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування.

Конституційна Асамблея висловлює подяку Валентину Карловичу Мамутову за вагомий внесок у розвиток українського конституціоналізму в процесі удосконалення Основного Закону України на принципах верховенства права, засадах професіоналізму та науковості, – йдеться у листі за підписом Голови Конституційної Асамблеї Л.М. Кравчука та Секретаря Конституційної Асамблеї М.І. Ставнійчук.