Учаcть у засіданні Громадської ради при Держмолодьжитло

31 січня 2023 р. частково із застосуванням технічних засобів дистанційної комунікації, відбулося чергове засідання Громадської ради при Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло), в якому взяв участь старший науковий співробітник Інституту, кандидат юридичних наук Сошников Антон Олександрович (делегований від громадської організації «Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення»). 

Учасники засідання обговорили широкий спектр питань, а саме:

  • сприяння вирішенню питання забезпечення житлом соціально вразливих груп громадян, зокрема, внутрішньо переміщених осіб;
  • пропозиції щодо більш тісної співпраці на експертному рівні Громадської ради із органами влади;
  • напрацювання механізму забезпечення соціальним (тимчасовим) житлом;
  • участь у розробці нормативних актів, спрямованих на спрощення і оптимізацію умов придбання власного житла українськими родинами;
  • обговорили фундаментальну роль українсько-німецького проєкту «Житлові приміщення для ВПО», який реалізували Держмолодьжитло і Мінреінтеграції за рахунок коштів уряду Німеччини, що надаються через банк KfW;
  • напрацювання нових місцевих житлових програм;
  • обговорили проблемні питання пілотного проєкту надання у безплатний найм житла в чотирьох регіонах для проживання 60 сім’ям що постраждали внаслідок збройної агресії.

Із публічним звітом про виконання Стратегічних напрямів розвитку Держмолодьжитла у 2022 році виступив перший заступник голови правління Фонду Іван Парух.

Антон Cошников під час доповіді проінформував про проблемні моменти забезпечення ВПО житлом, було окреслено ряд пропозицій та рекомендацій. 

Довідка: Громадська рада Держмолодьжитла є консультативно-дорадчим органом при Держмолодьжитлі, що утворена з метою підвищення ролі громадської думки в питанні формування та реалізації державної житлової політики, забезпечення прозорості та інформування громадськості про діяльність Держмолодьжитла, унеможливлення наявності корупційних ризиків.