8 лютого 2023 року пішла з життя доктор юридичних наук, професор, завідувач сектором Інституту Олена Романівна Зельдіна

Державна установа «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» із глибоким сумом повідомляє, що 8 лютого 2023 року пішла з життя Олена Романівна Зельдіна, доктор юридичних наук, професор, завідувач сектором проблем реалізації господарського законодавства відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, талановитий науковець й викладач.

Це велика та непоправна втрата для Інституту, якому Олена Романівна присвятила свій професійний шлях, коли вступивши у 1993 році до аспірантури Інституту, Олена Зельдіна зв’язала своє життя до останнього дня з діяльністю нашої наукової установи. З іменем Олени Романівни пов’язана велика кількість відомих робіт та розробок у сфері інвестиційної діяльності, спеціальних режимів господарювання, захисту прав суб’єктів господарювання, правових питань оподаткування, які знайшли своє широке втілення на практиці, а також у численних нормативно-правових актах, автором або співавтором яких виступала Олена Зельдіна. Наука була сенсом її життя, а Інститут – частиною серця та душі, які були відкриті для тих, хто приєднувався до світу науки.

Колектив Інституту, вчені-правознавці глибоко сумують з приводу смерті Олени Романівни Зельдіної. Висловлюємо співчуття рідним та близьким Олени Романівни. Світла пам’ять про неї буде завжди жити в серцях колег, учнів, послідовників і друзів.