Участь співробітника Інституту у Літній школі з питань сталого розвитку (м. Потсдам, Німеччина)

За результатами конкурсу вчений секретар Інституту, к.ю.н. Веста Малолітнева виграла стипендію для участі з 4 по 14 вересня 2017 р. у Міжнародній Літній Школі “Людське суспільство у мінливому світі” (Human environments in a changing world), яка відбувалася у м. Потсдам, Німеччина на основі Інституту передових досліджень з питань сталого розвитку (Institute for Advanced Sustainability Studies).

Цікавість Вести Малолітневої до даної тематики викликана передусім її участю у НДР Інституту “Модернізація господарського законодавства як передумова сталого розвитку України” (І кв. 2017 р. – ІV кв. 2019 р.).

Основна мета четвертої Потсдамської Літньої школи полягала у вирішенні основного питання: як міждисциплінарні знання будуть інтегровані у інклюзивне державне управління для досягнення сталого розвитку відповідно до ухвалених Організацією Об’єднаних Націй Цілей сталого розвитку. Саме для досягнення даної мети було відібрано 40 учасників з різних сфер професійної діяльності та країн світу (США, Канада, Туреччина, Китай, Бразилія, Португалія, Індія, Македонія, Коста-Ріка, Ефіопія, Непал, Пакистан, Бангладеш, Австралія та ін.).

Протягом 10 днів було розглянуто питання ролі Цілей сталого розвитку у оцінці, управлінні та моніторингу прогресу на шляху до сталого економічного, соціального та екологічного розвитку сталих міст; труднощі та виклики у сталому плануванні міст та стійкості до кліматичних змін; загрози, викликані зростанням населення, зміною клімату, споживання енергії та водних ресурсів, і потенційні шляхи їхнього вирішення; виклики у процесі обміну міждисциплінарними знаннями між наукою, політикою та суспільством. Програма складалась з лекцій, дискусій різного формату та інтерактивної проектної діяльності у групах.