Директор Інституту взяв участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції “Актуальні проблеми розвитку права і держави в умовах міжнародних інтеграційних процесів” (м. Дніпро)

25 листопада в Університеті митної справи та фінансів у м. Дніпро директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, д.ю.н., професор, чл.-кор. НАПрН України В.А. Устименко взяв участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції “Актуальні проблеми розвитку права і держави в умовах міжнародних інтеграційних процесів”, де виступив з доповіддю на пленарному засіданні за темою “Модернізація господарського законодавства в контексті євроінтеграційних процесів”. На конференції також були оголошені доповіді Л. Геллерта (професор, Німецький урядовий університет державного управління, Німеччина) на тему “The reform of the Ukrainian customs law as a means of international integration”; С. Пашова (асоційований професор, Економічний університет, м. Варна, Республіка Болгарія) на тему “Electronization of bulgarian customs administration”; А.О. Задоя (д.е.н., професор, Дніпропетровський університет економіки і права ім. Альфреда Нобеля, м. Дніпро) на тему “Сучасні масштаби, структура і тенденції зовнішньої торгівлі України” та ін. dsc_0614У ході фахової дискусії були запропоновані шляхи модернізації нормативно-правового забезпечення діяльності державних органів, насамперед митних, суб’єктів господарської діяльності, адаптації правового поля України до вимог Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

dsc_0599Директор Інституту В.А. Устименко також провів відкриту лекцію для студентів Університету митної справи та фінансів за темою “Сучасний стан співвідношення економіки і права: проблеми і шляхи їх вирішення”, відповів на запитання студентів і викладачів Університету.

dsc_0605