Нові обрії співпраці з німецькими колегами

hp_kurzynsky_singer18.02.2016 року у відділенні економіки НАН України відбулася зустріч директора Інституту економіко-правових досліджень НАН України Устименка В. А. (Київ. Україна) із представником Інституту з порівняльного та міжнародного приватного права імені Макса Планка (Гамбург, Німеччина) Євгенією Курзинськи-Сингер. В рамках зустрічі Володимир Анатолійович розповів про напрями досліджень ІЕПД НАНУ, а також зазначив можливі аспекти співпраці. Інтерес зарубіжних колег, викликали досягнення наукових співробітників відносно досліджень власності, зовнішньоекономічної діяльності, співвідношення приватно і публічно правих підходів у регулюванні суспільних відносин.

Під час обговорення ключових питань старший науковий співробітник інституту Макса Планка, голова регіонального представництва СНГ Євгенія Курзинськи-Сингер, повідомила, що Інститут щорічно оголошує конкурс на здобуття стипендій для проведення досліджень, строком до 4-х місяців, молодими науковцями. Стажування також передбачає і можливості користування однією з найбільших бібліотек Європи. На даний момент Інститут проводить дослідження за такими напрямами, як: методологія порівняльно-правових досліджень; законодавство про господарські товариства; порівняльне спадкове право (особливо європейського); міжнародне спадкове права; відповідальність за якість китайської продукції; китайське процесуальне право; сімейне право Кореї; законодавство про компанії Японії; законодавство про ринок капіталу Японії; законодавство про власність, історія приватного права (у порівнянні з країнами південно-східної Європи).

В результаті зустрічі було встановлено партнерські зв’язки, та окреслені перспективні напрями подальшого співробітництва.