Хто куди, а молодь – на “дискотеку”…

У блакитній залі Київського будинку вченого людно – аж до пізньої години “первоцвіт” української науки ламає голови та списи над проблемами вітчизняної науки. З пів-сьомої і до одинадцятої години вечора лунали виступи талановитих хлопців та дівчат, що взяли на себе важливу та тяжку працю – організовувати та  проводити цікаві заходи по всій Україні: лекції, семінари, конференції, воркшопи і т.п.

Форпост науки господарського права, Інститут економіко-правових досліджень, прийняв активну позицію у сприянні самореалізації його молодих вчених: кандидат юридичних наук Гудима Тетяна Степанівна, аспірант Яценко Семен Сергійович представили трудовий колектив на урочистому зібранні Ради молодих вчених при НАН України.

Доповідачі звертали увагу на необхідність дотримання вимог якості наукових праць, необхідність реєстрації в УкрІнтеі конференцій, обговорювали електронні фахові видання, питання грантів та співпраці бізнесу з науковцями України. У ході засідання запропонували створити дорадчу групу з наукової етики, яка б «полювала» за псевдонауковими працями та спічами, активно співпрацювати із прес-центром НАН, реєструвати через відділи кадрів молодих вчених НАН, щоб створити своєрідний «реєстр», більш щільно співпрацювати із фондом фундаментальних досліджень.

Звісно, молоді науковці жваво критикували ініціативу Міністерства фінансів щодо урізання фінансування НАН, висловлювалися за реформування НАН, але так само і за збереження її здобутків. З метою кращої організації роботи Ради молодих вчених, було погоджено нове Положення про Раду.

На засіданні слово взяв Віце-президент НАН України професор Загородній Анатолій Глібович. Професор Загородній подякував Раді молодих вчених за проведену у цьому році роботу, висловив слова підтримки та заохочення до нових творчих здобутків.

IMG_20151222_210335

В цілому, засідання проходило в атмосфері дружби, професіоналізму та любові до наукових пошуків. Вже стрілка годинника добігала одинадцятої, а вчені ще жваво спілкувалися… Хто куди, а молодь – на «дискотеку».