Оголошено підсумки І Загальноінститутського конкурсу наукових робіт аспірантів і молодих вчених: вітаємо переможців!

Власний творчий пошук у науці та обрання нового, актуального напряму подальших досліджень є тим ключовим питанням, яке на певному етапі вирішує для себе кожен вчений. Особливо важливим це є для тих, хто тільки розпочинає свою працю на науковій ниві й наразі робить перші кроки на цьому шляху. Коли ж долання обраного шляху відбувається легко та з добрим натхненням, то це викликає виключно повагу до такого автора, гордість за гідне поповнення наших кіл активними науковцями, здобутки яких заслуговують на підтримку та заохочення.

2015 року в Інституті вперше було оголошено конкурс наукових робіт аспірантів і молодих вчених, що було проведено протягом березня – квітня у межах основних заходів з нагоди відзначення IX Всеукраїнського фестивалю науки.

До участі у конкурсі активно долучилися працівники Інституту й аспіранти. Всі роботи було подано вчасно, та у визначений термін конкурсною комісією було підбито підсумки оцінки наукових робіт. Відповідно до тематики поданих робіт, було запропоновано дві номінації: «Економічні науки» та «Юридичні науки», в яких і визначено переможців.

Серед поданих на І Загальноінститутський конкурс наукових робіт аспірантів і молодих вчених Інституту було відібрано кращі реферати, що відповідають тематиці основних напрямів фундаментальних і прикладних наукових досліджень Інституту. Роботи учасників конкурсу містять результати, що характеризуються науковою новизною та мають важливе значення для розв’язання низки актуальних завдань у сфері управління економікою та правового регулювання окремих сфер суспільного життя, їх підготовлено на належному науковому рівні та відповідно до основних вимог до оформлення такого різновиду наукових праць, і з згідно з наказом директора Інституту від 12 травня 2015 р. № 23-А «Про нагородження переможців І-го Загальноінститутського конкурсу науково-дослідних робіт» їх авторів буде нагороджено дипломами, відповідно І, ІІ і ІІІ ступеня за кращу наукову роботу.

Переможцями конкурсу стали:

Номінація «Економічні науки»

  1. Рогозян Юлія Сергіївна, тема наукової роботи «Методичне забезпечення оцінки ефективності міжрегіонального (транскордонного) співробітництва»;
  2. Градобоєва Єлизавета Сергіївна, тема наукової роботи «Перспективні напрями розвитку житлово-комунального господарства міста».

Номінація «Правові науки»

  1. Токунова Анастасія Володимирівна, тема наукової роботи «Державно-приватне партнерство у сфері забезпечення енергетичної безпеки: практика західноєвропейських країн (на підставі досвіду Франції, Німеччини та Великобританії)»;
  2. Святогор Олексій Анатолійович, тема наукової роботи «Правове регулювання виконання рішень господарського суду»;
  3. Колосова Олена Едуардівна, тема наукової роботи «Переваги євроінтеграційного вибору в реформуванні законодавства у сфері державної допомоги суб’єктам господарювання».

VLUU L210  / Samsung L210

День підбиття підсумків конкурсу – 21 травня, співпав з іще одним святом – Днем вишиванки. На фото: економіст Луганської філії Марина Гуртова та вчений секретар к.ю.н., с.н.с. Ірина Кременовська готують дипломи для вручення кращим авторам.

VLUU L210  / Samsung L210

Отже, проведення І Загальноінститутського конкурсу наукових робіт започатковує добру традицію, та відтепер щороку такі заходи стануть невід’ємною складовою тих приємних подій, які завжди супроводжуватимуть дні Всеукраїнського фестивалю науки.

Вітаємо переможців конкурсу та від усього серця бажаємо їм визнання у науковій сфері, побільше можливостей для впровадження розроблень у практику, натхнення та енергії для подальшої плідної праці на благо миру і процвітання країни!