Про результати засідання Організаційного комітету з проведення ІІ-го Всеукраїнського конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Бізнес і права людини: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення» з нагоди 25-річчя заснування інституції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

29 вересня 2022 року під головуванням Володимира Устименка, співголови Оргкомітету, директора ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України», члена Президії НАН України, члена-кореспондента НАН України, д-ра юрид. наук, проф., відбулося засідання Організаційного комітету з проведення ІІ-го Всеукраїнського конкурсу  наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Бізнес і права людини: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення» з нагоди 25-річчя заснування інституції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

За Порядком денним засідання Оргкомітет розглянув та вирішив питання про перебіг виконання Плану заходів із проведення Конкурсу; відкоригував графік реалізації завдань і проведення заходів; затвердив склад Конкурсної комісії з оцінювання наукових робіт, поданих на Конкурс; розглянув та ухвалив Регламент роботи Конкурсної комісії; погодив внесення змін до Положення про Конкурс щодо: а) максимальної кількості балів у результаті оцінювання наукових робіт (60 балів); б) надання можливості магістрам, які не встигли вступити в аспірантуру в зв’язку з воєнним станом та військовими діями, брати участь у Конкурсі; обговорив перспективи визначення додаткових номінацій для кращих наукових робіт, окрім тих, що визначені Положенням про Конкурс, а також форм заохочення переможців.

Вирішено, що Установче засідання Конкурсної комісії буде проведено у другій декаді жовтня 2022 року, після завершення терміну прийому наукових робіт (15 жовтня 2022 року), їх реєстрації та перевірки на академічну доброчесність. Підсумкове засідання Конкурсної комісії щодо визначення переможців відбудеться орієнтовно у другій декаді листопада 2022 року. Про конкретні дати заходів та їх результати буде повідомлено додатково.

***

Зі вступними промовами на засіданні виступили співголова Оргкомітету, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання соціальних та економічних прав Олена Колобродова та членкиня Оргкомітету, керівниця групи ініціатив з прав людини Програми розвитку ООН в Україні Колишко Світлана. Перебіг виконання Плану заходів висвітлив співголова Оргкомітету, директор ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України», член Президії НАН України, член-кореспондент НАН України, д-р юрид. наук, проф., Заслужений юрист України Володимир Устименко. З інших питань Порядку денного виступили координаторка Оргкомітету, керівниця Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері економіки, провідний науковий співробітник ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України», канд. юр. наук, ст. наук. співр. Алевтина Санченко; член Оргкомітету, експерт Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері економіки, ст. наук. співр.  ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України», член Правління Офісу аналітики та консультацій з питань сталого розвитку, канд. юр. наук Антон Сошников; членкиня Оргкомітету, експертка Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері економіки, ст. наук. співр. ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України», канд. юр. наук Анастасія Токунова. В обговореннях взяла участь спеціалістка з питань бізнесу та прав людини проєкту ПРООН «Належна обачність щодо прав людини в глобальних ланцюгах постачання: впровадження Керівних принципів ООН з питань бізнесу та прав людини для справедливого відновлення», д-р філос. у галузі права Олена Митник. 

***

Нагадуємо, що кінцевий термін подачі наукових робіт –  15 жовтня 2022 року.

Офіційна електронна адреса Оргкомітету Конкурсу: contest.bhr.ua@gmail.com.