Співробітниками Інституту взято участь у онлайн-дискусії «Історії успіху місцевих реформ: як втілювати зміни у своїй громаді» за участі експертів громадянського суспільства та представників місцевої влади

23 липня 2021 р. відбулася онлайн-дискусія «Історії успіху місцевих реформ: як втілювати зміни у своїй громаді» за участі експертів громадянського суспільства та представників місцевої влади, яку організовано Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ у рамках програми «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Фото_1

У заході брали участь науковці відділу економіко-правових проблем містознавства: завідувачка відділу д.е.н., доцент Тарасевич Олена Вікторівна, старший науковий співробітник д.е.н., доцент Жилінська Людмила Олександрівна, старший науковий співробітник, к.е.н. Градобоєва Єлизавета Сергіївна.

Фото_2

Фото_3

Зважаючи на карантинні обмеження, захід проведено на базі online-платформи ZOOM.

В рамках трьох панельних дискусій спікерами (головою наглядової ради Мережі Центрів Інформаційної Підтримки Бізнесу, головою Української Асоціації Центрів Підтримки Бізнесу Артемом Ващиленко, регіональним координатором спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» Андрійєм Токарським, координатором Сумської платформи реформ Максимом Корнієнко, експерткою «Разом проти корупції» Олесею Ткачук) презентовано здобутки місцевих дорожніх карт реформ — планів дій громадськості щодо впровадження змін у своїх містах — зокрема, у сферах місцевої демократії, транспорту та екології мм. Миколаїв, Рівне, Суми; такожучасниками дискусії окреслено спільні проблеми для регіонів України та шляхи їх розв’язання, обговорено низку актуальних питань, включаючи здобутки та подальші дії у сфері адвокації місцевих дорожніх карт реформ тощо.

Фото_4

Обговорення досвіду та напрацювання представлених здобутків експертами громадянського суспільства та представниками місцевої влади допоможуть органам місцевого самоврядування міст України:

– розглянути основні сильні сторони і потенціал об’єднання громадських організацій в регіональні коаліції та виявити проблемні аспекти їх функціонування в теперішньому часі;

– сформувати спільне бачення розвитку регіональних коаліцій в їх діяльності;

– розробити загальні стратегічні підходи розвитку регіональних коаліцій  і план дій за напрямками діяльності.