Кафедрі господарського права Київського національного університету імені Тараса Шевченка 45 років!

Від імені колективу Інституту економіко-правових досліджень НАН України щиро вітаємо кафедру господарського права Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 45-річним ювілеєм!

Кафедра має чисельні наукові доробки фундаментальної і практичної спрямованості, які гармонійно поєднують у собі спадкоємність, зумовлену традиціями власної правової школи господарського права, відкрита до передових ідей та невпинно рухається уперед, нарощуючи свій освітній та науковий потенціал.

І все це було б неможливим без постійної кропіткої праці професійного, дружнього та відданого своїй справі колективу, яка дала змогу кафедрі зберегти та примножити свою роль як провідної освітньо-юридичної формації.

 Бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення та подальших успіхів усім, хто є невід’ємною частиною нинішнього та майбутнього процвітання кафедригосподарського права!Віримо, що новітня історія цього важливого структурного підрозділу юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка відзначиться високими здобутками та перемогами у вихованні прийдешніх поколінь фахівців в ім’я ствердження ідеї правової держави та громадянського суспільства!

Вітаємо усіх учасників круглого столу «Актуальні проблеми господарського права і процесу», присвяченого 45-річчю кафедри господарського права Київського національного університету імені Тараса Шевченка! Дякуємо за плідну роботу, конструктивні дискусії та нові ідеї, які неодмінно стануть вагомим внеском у розвиток вітчизняної юридичної науки та практики!

Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України в роботі круглого столу взяла участь чисельна делегація на чолі з директором Інституту. З науковими доповідями виступили:

  • Устименко Володимир Анатолійович член-кореспондент НАН та НАПрН України, професор, доктор юридичних наук, Заслужений юрист України, директор Інституту

Тема доповіді: «Правове регулювання економіки в контексті сталого розвитку»;

  • Герасименко Наталія Олександрівна кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Інституту

Тема доповіді: Інтеграція господарсько-правового та еколого-правового регулювання в контексті сталого розвитку;

  • Гудіма Тетяна Степанівнакандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Інституту

Тема доповіді: Фінансова стабільність: проблеми інституціонального забезпечення;

  • Яценко Семен Сергійович аспірант, юрист Інституту

Тема доповіді: Державна гарантія як можлива підстава націоналізації.

Також з числа наших колег захід відвідали Олюха Віталій Георгійович доктор юридичних наук, доцент, в.о. провідного наукового співробітника, Малолітнева Веста Костянтинівна кандидат юридичних наук, вчений секретар та Ілларіонов Олександр Юрійович старший науковий співробітник. Під час проведення круглого столу автори отримали відповідні збірники матеріалів, де надруковані тези усіх учасників.