Наукове стажування в Болгарії

З 15 по 22 вересня 2018 року представники Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України брали участь в очному міжнародному науковому стажуванні у Варненському економічному університеті (м. Варна, Болгарія), що співпрацює в даній сфері з Херсонським національним технічним університетом (м. Херсон, Україна).

Метою стажування стало підвищення кваліфікації її учасників, розширення теоретичних і практичних знань, а також професійних компетенцій у сфері економіки.

Так, директор філії, д.е.н., професор Інна Заблодська, учений секретар філії, к.е.н. Юлія Рогозян та старший науковий співробітник, к.е.н., доцент Світлана Гречана виступили учасниками стажування, яке стало платформою для спільної роботи вчених-економістів з 26 міст України та Болгарії. Очна частина стажування відбувалася за тематикою «Збалансовані економіко-правові процеси в суспільстві та бізнес-середовищі в умовах глобалізації», в рамках якої кожен учасник відвідав цикл дисциплін за відповідною спеціалізацією.

У рамках наукового стажування представники Луганської філії також взяли участь у IVМіжнародній науково-практичній конференції «Ukraine–Bulgaria–EuropeanUnion: contemporary state and perspectives» («Україна – Болгарія – Європейський Союз: сучасний стан та перспективи»), яка відбулася 17 вересня 2018 року на базі Варненського економічного університету; за результатами конференції отримано відповідні сертифікати.  Даний захід налічував більше 65 осіб, адже тематика є актуальною та своєчасною як для України, яка прагне стати членом Європейського Союзу, так і для Болгарії, представники якої ділилися своїм науковим досвідом у сферах економіки, менеджменту та міжнародних відносин.

З болгарської сторони учасників стажування та конференції вітав заступник ректора з науково-дослідницької діяльності Варненського економічного університету, професор Веселін Хаджиєв, з української –  проректор з наукової роботи Херсонського національного технічного університету, д.е.н., професор Галина Савіна.

Учасники стажування вивчали європейський досвід з розвитку національної та регіональної економіки, обмінювалися думками та ідеями щодо формування сучасного економічного простору в Україні.