Пам’яті Валентина Карловича Мамутова

15 березня 2018 року на 91-му році пішов з життя академік Національної академії наук України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, почесний директор Інституту МАМУТОВ ВАЛЕНТИН КАРЛОВИЧ.

Пам'яті В.КВалентин Карлович – людина з великим серцем, який з турботою ставився до колег, друзів і знайомих. Не було і жодної миті, коли б він не дослухався до тих проблем, з якими зверталися до нього не лише науковці, але і практикуючі юристи, представники центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ та організацій.

Як істинний патріот держави, Валентин Карлович завжди замислювався над шляхами вибудовування взаємовідносин в суспільстві, організації влади та адміністративно-територіального устрою. Саме завдяки зусиллям Валентина Карловича було закладено підвалини постійно діючої дискусійної платформи «Місто, регіон, держава: проблеми розподілу повноважень». Вказані слова було надалі покладено в основу тематичного напряму численних міжнародних конференцій та «круглих столів», які проводились під керівництвом Валентина Карловича.

Чи можна одним чи кількома словами передати, що наразі відчуваємо ми – колектив Інституту, учні, колеги та друзі Валентина Карловича? Говорити та писати боляче та усвідомлювати те, що відбулося, ми не хочемо.

Але, на превеликий жаль, серце Валентина Карловича перестало битися. Серце гідної людини та видатного вченого.

Навіть складно перерахувати всі здобутки Валентина Карловича, якими він збагатив не лише українську науку, але і світову. Зокрема, Валентин Карлович – один з фундаторів науки господарського права, засновник Донецької школи господарського права, розробник Господарського кодексу України, засновник економіко-правового міждисциплінарного напряму у сучасному суспільствознавстві, який розвинувся на базі теорії господарського права, засновник наукової школи містознавства та видатний педагог.

Колектив Інституту економіко-правових досліджень НАН України глибоко сумує з приводу смерті Валентина Карловича Мамутова.

Висловлюємо глибоке та щире співчуття рідним та близьким Валентина Карловича.

Світла пам’ять про нього буде жити у серцях колег, друзів та його учнів.