Форум «Україна-Ізраїль: 2016»

24 листопада 2016 року в готелі «InterContinental Kyiv» відбувся довгоочікуваний для міжнародної спільноти захід – Форум «Україна-Ізраїль: від загальної спадщини до спільного бачення», що був присвячений 25 річниці дипломатичних відносин між нашими країнами.

Захід було представлено високим рівнем учасників: віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, спікер Кнесету Держави Ізраїль Юлій-Йоель Едельштейн, Надзвичайний повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Білоцерківський, представники бізнесу та міжнародних фінансових організацій обох країн. Луганську філію Інституту економіко-правових досліджень НАН України було представлено директором, д.е.н., професором Інною Заблодською та с.н.с., к.е.н. Юлією Рогозян.

20161124_121545Серед найбільш переконливих промов перше місце посіли проникливі слова спікеру Кнесету Йоеля Едельштейна: «Ізраїль часто називають країною високих технологій. Коли мене запитують за рахунок чого ми досягаємо максимального результату, то я даю таку відповідь на це питання. Унікальна людська мозаїка забезпечила можливість ізраїльського дива. Різноманіття людей, їх натиск і віра в результат, призводять до успіху. Але все це було б неможливо без переїзду євреїв з Америки, Франції, Німеччини, Австралії. З тих країн, де давно відомі та практикуються маркетинг, просування і планування. Вони привезли знання і додали системності. Ми змогли об’єднати все це максимально і використовували можливості, що з’явилися, тому українським колегам слід замислитися над тим, як досягти максимальних результатів навіть у часи війни». 

37e725efe26e0487bc83287a1c350936_xlТакож учасники форуму обговорили досягнення двох країн за 25 років дипломатичних відносин і перспективи співпраці у підприємництві, туризмі, освіті, охороні здоров’я, агропромисловому секторі та історичних дослідженнях.