Проблеми законодавства про тимчасово окуповані території та шляхи його удосконалення

6 квітня 2016 р. в Інституті законодавства Верховної Ради України відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми законодавства про тимчасово окуповані території та шляхи його удосконалення», організаторами якого були Інститут законодавства Верховної Ради України та Фонд Ганса Зайделя в Україні (Представництво в Україні).

IMG_0273

У роботі круглого столу взяли участь: народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, співробітники Апарату Верховної Ради України, представники наукових установ, міжнародних і громадських організацій.

Модератором заходу був завідувач сектору розвитку парламентаризму відділу проблем розвитку національного законодавства Інституту законодавства Верховної Ради України, д.ю.н., професор Борис Бабін.

З вітальними промовами до учасників круглого столу звернулися Директор Інституту законодавства Верховної Ради України, член-кореспондент НАН України Олександр Копиленко, керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг, Перший Секретар Посольства Франції в Україні Флоріан Глоаген та інші.

Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України на заході були присутні та взяли активну участь у роботі директор, д.ю.н., професор, член-кореспондент НАПрН України, Заслужений юрист України Володимир Устименко, директор Луганської філії ІЕПД НАНУ, д.е.н., професор Інна Заблодська, м.н.с. відділу економіко-правових проблем містознавства  Анастасія Волкова.

фото 5 (2)

Під час круглого столу учасниками обговорювалися такі питання:

– вдосконалення правового режиму тимчасово окупованої території України в Автономній Республіці Крим;

– проблемні аспекти правового забезпечення режиму тимчасово окупованої території на Сході України.

У промові Володимира Устименка основну увагу було акцентовано на тому, що боротьба повинна здійснюватися не тільки за території, але і за людей. У зв’язку з цим, дотримання законодавчого забезпечення прав і свобод громадян України, які, зараз проживають на Сході України, в Автономній Республіці Крим та у м. Севастополь є одним із найважливіщих завдань держави.

За підсумками роботи заплановано видання колективної монографії, що є логічним продовженням наукових дискусій, які виникли під час засідання круглого столу та обміну думками.