Відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Президента України для молодих вчених 2020 року

01 березня 2021 року в інтерактивному музеї науки, що розташовано на території Національного комплексу «Експоцентр України», відбулася офіційна церемонія вручення нагород лауреатам премії Президента України для молодих вчених 2020 року. На заході були присутні 53 особи з усіх куточків України, які стали лауреатами високої нагороди, представники Президії та Секретаріату Комітету з державних премій України в галузі науки і техніки, голови Національних галузевих академій наук та інші поважні гості.

 У фойє музею науки, де проходила церемонія нагородження, було розгорнуто виставкові матеріали, де експонувалися різні наукові проекти, з якими у лауреатів була нагода ознайомитися.

Відкрив урочистий захід Голова Комітету з державних премій України в галузі науки і техніки, Президент НАН України академік Анатолій Глібович Загородній, який виконав урочисту місію щодо вручення свідоцтв і почесних знаків лауреатам, передану йому від Президента України.

За словами Анатолія Глібовича, розробки молодих вчених, представлені цьогоріч у роботах–переможцях, свідчать про надію на світле наукове майбутнє нашої країни, адже вчені не лише опанували сучасні технології, а й вдосконалюють існуючі підходи та пропонують нові способи вирішення проблем у різних сферах господарювання з урахуванням світових та європейських кейсів.

Нагадуємо, що згідно з положеннями Указу Президента України від 29 грудня 2020 року №595/2020, на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки премію Президента України для молодих вчених 2020 року присуджено молодим дослідникам за 40 наукових робіт.

Вперше, серед лауреатів даної високої нагороди – представниці нашого Інституту, які отримали свої заслужені знаки дослідницької звитяги за наукову роботу «Формування та реалізація стратегії розвитку міжрегіонального економічного співробітництва в умовах євроінтеграції»:

РОГОЗЯН Юлія Сергіївна 

 доктор економічних наук,

заступник завідувача відділу проблем міжрегіонального співробітництва

155318566_2555182544782112_7490671820653463337_n

та

ЗАБЛОДСЬКА Дар’я Вадимівна

кандидат економічних наук,

в.о. молодшого наукового співробітника відділу проблем міжрегіонального співробітництва

3

Сердечно вітаємо дорогих колег – ЛАУРЕАТІВ

з отриманням цієї високої державної нагороди! 

Ми пишаємося Вами та бажаємо успіхів, творчої наснаги,

впевненого поступу в підкоренні нових вершин!