ІХ Форум розвитку громадянського суспільства України «ІМУНІТЕТ ДО ІЛЮЗІЙ»

17 грудня 2020 року пройшов ІХ Форум розвитку громадянського суспільства України «ІМУНІТЕТ ДО ІЛЮЗІЙ» , в якому взяв участь в.о. наукового співробітника Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України», кандидат юридичних наук Сошников Антон Олександрович.

Ведуча Форуму Яніна Соколова зазначила, що традиційний щорічний захід  ІСАР «Єднання» – чи не найбільша національна платформа для мережування, обговорення викликів і навчання для громадського сектору. Вона наголосила, що Форум об’єднує організації громадянського суспільства, представників органів державної і місцевої влади, донорів, бізнес-сектор.

Під час Форуму учасникам були запропоновані наступні дискусії: «Імунітет до ілюзій як засіб запобігти згортанню демократії»; «Просування антиґендерної ідеології – атака на імунітет громадянського суспільства»; «Як забезпечити стале та інклюзивне залучення громадськості та розвиток демократії участі під час карантинних обмежень на місцевому рівні»;  «Як оцінити внесок громадянського суспільства в добробут українців?»; «Як залишати Крим в мейнстримі українського громадянського руху?»; «Iмунітет до роз’єднання. Чому соціальна згуртованість є відповіддю»; «Безбар’єрність – відповідальність громадянського суспільства чи влади?»;  «Yes, it works! Перемоги жіночих організацій, які спрацюють і в інших громадських рухах»; «Суперсила стратегічних комунікацій для громадянського суспільства в Україні: протидія викликам пандемії та орієнтири розвитку»;  «Місцевий порядок денний розвитку громадянського суспільства» «Переходь на світлу сторону: як медіа спільно з громадськими організаціями можуть покращити країну»; «Як змінюються інструменти та підходи донорів у підтримці сталості громадянського суспільства?»; «Презентація проекту Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021 – 2026 роки»; «Інституційна підтримка громадянського суспільства: українські та міжнародні практики»; «Цінності як імунітет громадянського суспільства»; «Розвиток організаційної спроможності: правдиве кохання чи шлюб за примусом?»; «Права людини в Білорусі. Чим громадянське суспільство та держава Україна можуть допомогти громадянському суспільству та політичним біженцям з Білорусі»; «Адаптація чи ілюзія «пристосування»? Як ОГС України та світу долають виклики COVID-19»;  «Який рецепт ефективної співпраці громадянського суспільства та влади?»;  «У пошуках нетрадиційних джерел фінансування громадських ініціатив: міжнародний досвід»;  «Шлях до самозарадності громадянського суспільства України»; «Соціальне підприємництво: інноваційний бізнес у часи нестабільності».