Прийом до аспірантури Інституту: інформація щодо вступних іспитів

phdhat1_1Відповідно до плану підготовки наукових і науково-педагогічних кадрів через аспірантуру та докторантуру на 2014 рік за державним замовленням (затверджений розпорядженням Президії НАН України від 21.07.2014 р. № 495) в Інституті економіко-правових досліджень НАН України пройшов перший етап добору кандидатів на навчання в аспірантурі.

Тепер для вступників, які подали всі необхідні документи, розпочинається пора підготовки до складання іспитів. Отже, для кожного з них настав час зібратися із силами та натхненням, щоб цими днями зробити перший рішучий крок на шляху до становлення як науковця.

Цього року вступники до аспірантури будуть складати іспити зі спеціальності, філософії та іноземної мови.

1) Іспит зі спеціальності буде проходити 2 жовтня 2014 р. за адресою м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 60. Аудиторія та час проведення іспиту наразі уточнюється. Іспит проводитиметься в усній формі за екзаменаційними білетами, в яких зазначено по три питання. При собі вступникам слід мати паспорт.

Питання для підготовки до іспиту зі спеціальності містяться у вкладених файлах:

Робоча програма 12.00.04

Робоча програма 12.00.06

У разі виникнення питань можна звертатися за телефоном: +380991259482 або за електронною адресою: vessta18@yandex.ru (Малолітнева Веста Костянтинівна).

2) Іспит з іноземної мови проводиться Центром наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України 3 жовтня 2014 р. о 14.00. за адресою м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 4. Вступники мають подати до комісії з прийому іспиту літературу відповідною іноземною мовою зі своєї спеціальності обсягом 300 сторінок друкованого наукового тексту для забезпечення підбору екзаменаційних текстів (монографії, журнали, збірки статей, матеріали ІНТЕРНЕТу, тощо). Підручники до зазначеного переліку не включаються. Ці матеріали подаються безпосередньо до аудиторії, де буде проводитися іспит.

         Вступний іспит з іноземної мови проводиться відповідно до таких вимог:

  1. Письмовий переклад з іноземної мови на рідну з допомогою словника тексту зі спеціальності обсягом  1500 друкованих знаків за 45 хвилин.
  2. Усна співбесіда іноземною мовою, що пов’язана з біографією вступника, його науковими інтересами та планами, а також із поточними суспільно-політичними подіями в Україні та за її межами.

Вступники повинні мати при собі паспорт або інший документ, що засвідчує їх особу,  а також екзаменаційний листок. Крім того, рекомендується взяти із собою на іспит словники для перекладу текстів.

Контактна інформація Центру наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України:

 телефон: (044) 278 8971

 телефон/факс: (044) 279 3185

 e-mail: Ircentre@iptelecom.net.ua

3) Іспит з філософії проводиться Центром гуманітарної освіти НАН України 10 жовтня о 10.00 за адресою м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 4.

8 жовтня о 16.00 буде проводитись консультація з філософії за адресою м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 4  у 113 ауд.

Іспит проводиться в усній формі за екзаменаційними білетами. Перелік питань, а також рекомендованої літератури для підготовки до вступного іспиту з філософії можна знайти на сайті Центру або у вкладеному файлі: Орієнтовний перелік питань для підготовки до іспиту з філософії.

Контактна інформація Центру гуманітарних досліджень НАН України: тел. (044) 278-30-13.

 

Щиро бажаємо успіхів нашим вступникам!

 

 

 

Інформацію підготував:

юрист відділу проблем господарсько-правового

забезпечення економічної безпеки держави

В.К. Малолітнева