Science Direct Books: High Impact, Relevant Content

15 квітня 2020 року заступник завідувача відділу проблем міжрегіонального співробітництва, вчений секретар Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України, д.е.н. Юлія Рогозян взяла участь в міжнародному вебінарі “Science Direct Books: High Impact, Relevant Content”, присвяченому особливостям практичного використання бази даних ScienceDirect від найбільшого наукового  видавництва світу Elsevier.

вебинар1

ScienceDirect – провідна інформаційна платформа Elsevier для вчених, містить майже 12 мільйонів елементів контенту з більш ніж 3500 журналів і понад 34000 електронних книг, довідників, наукових збірників, на основі якої у 2002 році було створено базу даних Scopus.

Якщо наукова установа або окремий вчений не володіють повномасштабним платним доступом до Scopus, то для них значно скорочуються можливості використання всіх його компонентів (залишається лише можливість пошуку контенту за автором, джерелом, галуззю знань). У такому випадку міжнародна платформа ScienceDirect може стати важливим помічником для вчених, що активно працюють над створенням та просуванням свого англомовного наукового контенту, оскільки надасть можливість не тільки повного доступу до будь-яких елементів бази, але й до миттєвої оцінки якості матеріалу, для чого використовується індекс цитування Scopus, кількість посилань на дану публікацію, наявність візуалізацій (в 3D, відеоролики, аудіозаписи, таблиці в форматі Excel, слайд-шоу в форматі PowerPoint та ін.), репутація автора тощо.

Ще однією важливою перевагою ScienceDirect виступає наявність інформації про інші джерела, пов’язані з обраною статтею або монографією, а також можливість пошуку необхідних даних за повним текстом публікації (на відміну від Scopus, де пошук здійснюється лише за реферативною частиною), завдяки чому значно знижується ризик пропустити важливу для дослідника інформацію.

Web certificate

У складі даної інформаційно-наукової платформи присутні безкоштовні та платні опції, проте у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу (COVID-19) у світі представники Elsevier вирішили підтримати вчених та зробили всі елементи бази ScienceDirect безкоштовними (поки що до середини травня 2020 року).

Посилання на ScienceDirect: https://www.sciencedirect.com/browse/journals-and-books

Посилання на додаткову інформацію про платформу: http://elsevierscience.ru/products/science-direct/