Круглий стіл «Європейська стратегія України: двосторонні та багатосторонні відносини як інструменти досягнення зовнішньополітичних цілей України»

Снимок экрана 2019-10-08 в 14.23.24

7 жовтня 2019 р. відбувся круглий стіл «Європейська стратегія України: двосторонні та багатосторонні відносини як інструменти досягнення зовнішньополітичних цілей України». З вітальним словом виступив Сергій Корсунський, директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ. Він зазначив, що продовжується робота разом з колегами і партнерами над Концепцією зовнішньої політики України.

У роботі круглого столу взяли участь Володимир Солов’ян, керівник зовнішньополітичних проектів Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, який доповів про проблеми співробітництва з країнами північної та Західної Європи (Ірландії, Великобританії, Нідерландів, Бельгії, Люксембургу, Німеччини, Швейцарії, Австрії, Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії).

Андрій Каракуц, голова громадської організації «Центр прикладних досліджень»надав інформацію про перспективи розвитку з країнами Європейського Середземномор’я (Португалії, Іспанії, Франції, Італії, Греції, Мальти, Кіпру).

Віталій Мартинюк, виконуючий обов’язки виконавчого директора Центру глобалістики «Стратегія ХХІ»доповів про перешкоди у взаємовідносинах з країнами Балканського регіону (Словенії, Хорватії, Сербії, Босніі і Герцеговини, Чорногорії, Республіки Північна Македонія, Албанії, Болгарії).

Вікторія Орлик, головний консультант відділу проблем зовнішньої політики і міжнародної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень, визначила основні перспективи розвитку з країнами Центрально-Східної Європи та Балтики (Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії).

У роботі круглого столу взяла участь директорка Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України д.е.н., професор І.В. Заблодська. Вона зазначили про необхідність врахування положень Угоди України про асоціацію с Євросоюзом у Концепції зовнішньої політики України.