Презентація пропозицій щодо запровадження в Україні послуг із залучення до роботи непрацюючих працездатних отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям за результатами пілотного  проекту «Рука допомоги»

14 лютого 2019 на базі Українського центру соціальних реформвідбувся круглий стіл на тему «Презентація пропозицій щодо запровадження в Україні послуг із залучення до роботи непрацюючих працездатних отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям за результатами пілотногопроекту«Рука допомоги».

На заході були присутніми: Представники Міністерства соціальної політики України, Світового банку, Державної служби зайнятості (центральний апарат), структурних підрозділів з питань соціального захисту облдержадміністрацій, ОТГ, обласних центрів зайнятості, Консорціуму.

На початку обговорення зі вступним словом до учасників  круглого столу звернулися: Віталій Музиченко – Генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики, Елла Лібанова – Академік НАН України, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України, ГО «Український центр соціальних реформ», Катерина Петрина – старший спеціаліст з питань соціального захисту Світового банку.

Учасники круглого столу обговорили результати впровадження пілотного проекту та апробації впровадження пілотного проекту та апробації нових механізмів активізації його учасників, а також пропозиції щодо запровадження в Україні послуг із залучення до роботи непрацюючих працездатних отримувачів соціальної допомоги.

Директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України Володимир Устименко (ключовий експерт проекту) та старший науковий співробітник Інституту Тетяна Гудіма (експерт проекту) взяли активну участь в підготовці  та обговоренні вищезазначених питань.

Довідка

«Рука допомоги» – пілотний проект Міністерства соціальної політики України, який був реалізований за підтримки Світового банку в рамках більш широкої стратегії модернізації системи соціальної підтримки населення. Мета проекту – допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соціальних виплат, отримати достойну роботу або заснувати власний бізнес. В якості пілоту «Рука допомоги» був реалізований в Харківській, Полтавській та Львівській областях, а з 2018 року – також в окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької та Чернігівської областей.

Директор Інституту – Володимир Устименко (ключовий експерт проекту)  та співробітники Інституту (експерти проекту) були залучені до реалізації проекту.