Підсумки засідання вченої ради Інституту від 11 лютого 2019 р.

12 лютого 2019 р. відбулося чергове засідання вченої ради Інституту.

IMG_2731

На засіданні із основними положеннями монографії «Домінуюча стратегія розвитку міжрегіонального економічного співробітництва: формування та реалізація» виступила заступник завідувача відділу проблем міжрегіонального співробітництва Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України, к.е.н. Ю.С. Рогозян. Монографію присвячено вирішенню науково-практичної проблеми щодо формування та реалізації домінуючої стратегії розвитку міжрегіонального економічного співробітництва. У межах даного дослідження розглянуто стан та проблеми розвитку міжрегіонального економічного співробітництва, теоретико-методологічні підходи до оцінювання його розвитку, визначено передумови формування та реалізації стратегії розвитку міжрегіонального економічного співробітництва, а також організаційне та інституційне підґрунтя для формування та реалізації домінуючої стратегії розвитку міжрегіонального економічного співробітництва.

IMG_2736

На монографію подано рецензії д.е.н., доцента Е.Б. Бойченко, д.е.н. доцента Р.А. Галгаша, д.е.н., професора Є.М. Ахромкіна. З урахуванням пропозицій, представлених у наданих на монографію рецензіях та обговорення, членами вченої ради було прийнято рішення рекомендувати зазначену працю до друку.

Також на засіданні було розглянуто низку питань організаційного характеру. Так, було затверджено тематичний план наукових досліджень Інституту та робочі плани з виконання наукових досліджень у 2019 р., які складено відповідно до  Порядку формування тематики та контролю за виконанням наукових досліджень в Національній академії наук України, затвердженого постановою Президії НАН України від 19.12.2018 р. № 339  з урахуванням перехідних з попередніх років та нових наукових робіт, що плануються до виконання протягом поточного та наступних років. Крім того, на засіданні з урахуванням висловлених пропозицій було схвалено план роботи вченої ради Інституту на 1 півріччя 2019 р.

Наступним питанням порядку денного був розгляд результатів конкурсу на заміщення вакантних посад наукових працівників Інституту, оголошення про який було розміщено в газеті Урядовий кур’єр (від 15 грудня 2018 р. № 238), а також на сайті Інституту (http://www.iepd.kiev.ua/?p=8785).

Після оголошення висновків конкурсної комісії було проведено таємне голосування щодо кожної з кандидатур, і за його результатами було обрано:

Санченко Алевтину Євгенівну провідним науковим співробітником відділу проблем модернізації господарського права та законодавства;

Олюху Віталія Георгійовича провідним науковим співробітником відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки;

Трегуба Олександра Андрійовича молодшим науковим співробітником сектору сприяння розвитку економіко-правових досліджень відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки.

Колектив Інституту вітає колег з обранням і бажає нових успіхів у роботі!

Під час засідання вченої ради розглянуто питання щодо затвердження та перезатвердження тем дисертаційних досліджень.

Наступне засідання вченої ради заплановано до проведення у березні місяці поточного року.