Міжнародна конференція «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни»

23 травня 2017 року відбулась Міжнародна конференція «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», що проводилась Міністерством інформаційної політики України з метою координації зусиль міжнародної спільноти, державної влади України, інститутів громадянського суспільства щодо подальших кроків із збереження політичних, правових, соціальних й інших зв’язків України з Донбасом.

Конференція стала платформою для висвітлення та обговорення проблемних питань щодо реінтеграції окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та їх населення в єдиний конституційний простір України. У рамках конференції відбулось обговорення наступних питань:

стратегія інформаційної деокупації та реінтеграції Донбасу;

гуманітарний аспект: дотримання прав людей, що постраждали внаслідок військового конфлікту на Донбасі;

візія майбутнього Донбасу та стратегії реінтеграції.

Участь у заході взяли представників державної влади, громадянського суспільства, провідних зарубіжних і вітчизняних експертів із питань Донбасу. Участь взяли Губернатор Луганської області Ю.І. Гарбуз і заступник Губернатора Донецької області І.С. Стокоз. А також директор Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України д.е.н., професор І.В. Заблодська.