Антикризова програма спільних дій влади та бізнесу: невідкладні рішення

Факторами, які найбільше дестабілізують економічну ситуацію в Україні, залишаються корупція, імітація реформ в реальному секторі економіки, сповільнення темпів впровадження судової реформи, неподолані наслідки девальвації національної валюти, дефіцит прозорості та координації у здійсненні фінансово-кредитної, валютно-курсової політики НБУ та уряду, несприятливий інвестиційний клімат, фіскальний тиск на бізнес, відсутність рішучих дій з припинення процесу зубожіння населення.

(переглянути відео)

20 квітня 2016 року на базі Торгівельної промислової палати м. Києва відбувся захід, присвячений Антикризовій програмі спільних дій влади та бізнесу. На обговорення було поставлено де кілька питань, а саме: поточний стан соціально-економічної ситуації, проблеми фіскальної політики та шляхи її подолання, розвиток підприємництва, агропромислового та оборонно- промислового комплексів, підтримка малого середнього бізнесу, зокрема в зоні АТО.

20160420_111211

Представники інституту Джумагельдієва Г.Д., Гречана С.І., Васильчук Н.О. взяли участь у обговоренні питань порядку денного.

20160420_131448

Розпочав захід Кінах Анатолій Кирилович.

20160420_112423

Він зробив наголос на тому, що «реформи останніх двох років» – це втрата часу та динаміки, а також окреслив основні напрями роботи Антикризової ради. Окрім цього ним було зазначено, ганебні дії з боку уряду, по відношенню до української науки.

20160420_125241

В обговоренні ключових питань взяли участь представники громадських організацій, галузевих асоціацій промисловців та підприємців, роботодавців України, реального сектору економіки, наукових установ, навчальних закладів, спеціалізованих друкованих видань, органів законодавчої та виконавчої влади.