Захистимо науку, своє право на працю, гідну заробітну плату!

На сьогоднішній день добробут країн безпосередньо залежить від стану наукової сфери. Тільки ті країни, які приділяють серйозну увагу науковим дослідженням у вигляді потужного фінансування, успішно освоюють новітні наукоємні технології, здатні виборювати лідируючі позиції в сучасній політико-економічній гонці і займають провідні позиції на світовій арені.

Управління сучасним суспільством без науки неможливо. Наука змінює соціальну структуру суспільства. У всьому світі спостерігається тенденція до зростання чисельності зайнятих розумовою працею і зменшення чисельності зайнятих некваліфікованою фізичною працею.

Коли йдеться про інтеграцію, про європейський вектор розвитку, то не можна ставити розвиток наукового потенціалу України на задвірки, як це зараз і відбувається.

Задля подолання «геноциду» вітчизняної науки 19 квітня 2016 року відбулася маніфестація академічної громади і пікетування кабінету міністрів та мітинг біля Верховної ради України з вимогою внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з урахуванням рішення профільного комітету Верховної Ради України від 17.02.2016 р. щодо збільшення видатків Академій наук.

(переглянути відео)

Збір було організовано у 900 ранку, в районі Майдану Незалежності біля будинку Консерваторії. Хода розпочалася о 930 з Майдану вул. Хрещатик і Грушевського до Кабінету Міністрів, а потім до Верховної Ради України, де відбувся мітинг протесту. У протесті взяли участь і співробітники Інституту економіко-правових досліджень НАНУ.