Політика сприяння експорту МСП в Україні

29 березня 2016 року за підтримки агенства США з міжнародного розвитку в рамках програми «Лідерство в економічному самоврядуванні» відбувся круглий стіл на тему «Політика сприяння експорту МСП в Україні».

20160329_100747

Метою заходу є сприяння експорту МСП, зокрема визначення перешкод для розвитку експорту МСП в Україні та розроблення пропозицій щодо створення сприятливого клімату в цій сфері.

20160329_111001

На круглому столі було репрезентовано український і світовий досвід виходу МСП на зовнішні ринки, бачення проблем, з якими стискаються МСП на міжнародних ринках, наведено приклади успішної практики їх подолання, а також сформульовано рекомендації щодо сприяння експорту МСП в Україні.

Основними спікерами круглого столу стали:

– Експерти Програми USAID ЛЕВ та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський та Олександр Крініцин;

– Експерт Програми USAID LEV, дослідник Київського економічного інституту Ілона Сологуб;

– Радник Прем’єр-міністра України Валерій Пятницький.

Представники Інституту економіко-правових досліджень НАН України д.е.н., професор завідувач відділу проблем міжрегіонального співробітництва Заблодська Інна Володимирівна, к.е.н., старший науковий співробітник відділу проблем міжрегіонального співробітництва Рогозян Юлія Сергіївна та к.ю.н., старший науковий співробітник відділу проблем господарсько-правового забезпечення економічної безпеки держави Гудіма Тетяна Степанівна взяли активну участь у дискусії.

20160329_095210-1

Комплексний план заходів органів державної влади, представників МСП, дослідницьких інститутів, міжнародних організацій та агенції зі сприяння експорту має дати нового поштовху до подолання експортних бар’єрів та успішного закріплення українських підприємців на зарубіжних ринках.

20160329_111124