XIII Міжнародний форум «Паливно – енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє»

20150922_174456

22-24 вересня 2015 р. у міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті м. Києва при підтримці Міненерговугілля України, відбувся XIII міжнародний форум «Паливно – енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».

IMG_9300

Сьогодні енергетичний фактор суттєво впливає на розвиток економічної ситуації в Україні. Дефіцит паливно-енергетичних ресурсів вимагає об’єднання зусиль науковців, керівників, що працюють на всіх рівнях управління паливно-енергетичним комплексом різних держав. Основна мета:

  • сприяння реалізації Енергетичної стратегії України до 2030 року для забезпечення надійного й ефективного функціонування енергосистеми країни, енергетичної незалежності та безпеки держави;
  • демонстрація досягнень у паливно-енергетичному комплексі, націлених на модернізацію енергетичної інфраструктури, її технологічний, організаційний, нормативно-правовий та науковий розвиток;
  • створення ефективного майданчика для щорічних зустрічей енергетичного співтовариства, запуску нових проектів, ознайомлення зі світовими тенденціями і перспективами розвитку енергетики, плідного діалогу бізнесу і влади.

Наукові співробітники Інституту економіко-правових досліджень НАН України, д.е.н., проф. Заблодська І.В., к.е.н., с.н.с. Гречана С.І., к.е.н., н.с. Васильчук Н.О., к.е.н., с.н.с. Рогозян Ю.С. взяли участь в обговоренні питань Енергетичної дипломатії,  співробітництва України та Європейського енергетичного союзу.

IMG_9311

Відповідно до дерективи Європейського парламенту і ради ЄС 2012/27/ЄС від 25.10.12. «Про енергетичну ефективність», підіймалися питання проблем та перспектив енергоаудиту, енергоменеджменту, та енергосервісу.

IMG_9309

Організаторами круглогу столу із зазначених та інших питань стали представники Управління Європейської інтеграції Міненерговугілля України, Всеукраїнська громадська організація «Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України».

IMG_9302

Програма форуму охоплювала також широкий спектр галузевих науково-прикладних заходів з усіх актуальних питань енергетичної галузі. Конференції, семінари, круглі столи зосередили увагу фахівців на оптимальній стратегії розвитку атомної енергетики України.

Національна академія наук була представлена Інститутом електродинаміки НАН України, інститутом газу НАН України, які взяли активну участі не тільки в діловій програмі, а й прийняли участь у виставці. Під час зустрічі науковці обговорювали проблеми як енергетичного комплексу, так і відродження Донбасу.

IMG_9304

Інститут економіко правових досліджень НАН України бажає всім творчої наснаги, економічної стабільності та миру!