В Інституті відбулися збори громадського об’єданння «Асоціація вчених – внутрішньо переміщених осіб»

14 липня на базі Інституту економіко-правових досліджень НАН України відбулася нарада за участю членів Правління громадського об’єданння «Асоціація вчених – внутрішньо переміщених осіб».

Директор Інституту – д.ю.н., професор, Заслужений юрист України, член-кореспондент НАПрН України Володимир Устименко ознайомив присутніх з інформацією про те, що наразі громадське об’єднання пройшло процедуру реєстрації, й тепер на часі – низка питань організаційного характеру.

VLUU L210  / Samsung L210

Працівники наукових установ, які було переміщено з тимчасово окупованих територій та зони проведення АТО, протягом останнього року намагаються самотужки облаштовувати роботу за новим місцем розташування їхніх установ. Одночасно доводиться долати складнощі з пошуком місця проживання, опікуватися налагодженням побутових умов, які не завжди виявляються такими, що відповідають потребам сімей вчених – внутрішньо переміщених осіб. Це все не відміняє та не пом’якшує вимоги до результатів наукової роботи, адже попи всі зовнішні умови, вчений залишається працівником наукової установи та повинен продовжувати виконувати покладені на нього обов’язки.

Не є секретом і те, що більшість переміщених наукових установ не змогли вивезти на нове місце належні їм об’єкти матеріально-технічної бази, майно і документи. Отже, стикаючись із такими проблемами, як брак меблів і оргтехніки, науковці змушені або працювати в декілька змін, або задовольнятися наявним… Це все не сприяє підвищенню працездатності співробітників і розвиткові наукових досліджень, але поодинці здолати такі перешкоди навряд чи можливо. Тому науковці, котрі пережили подібне, налаштовані гуртуватися чимдалі міцніше задля об’єднання спільних зусиль і надання взаємної допомоги.

VLUU L210  / Samsung L210

Серед нагальних завдань, які потребують якнайскорішого розв’язання – визначення структури управління, обрання керівництва та особи, відповідальної за ведення бухгалтерської роботи, відкриття рахунку в установі банку. Відповідно, суму членських внесків для учасників громадського об’єднання буде визначено після розв’язання цих питань.

Одним з найбільш творчих завдань, які обговорювалися під час наради, стало розроблення символіки організації, зокрема логотипу, а також власного бланку. Ініціативу у виконанні цієї роботи взяли на себе співробітники Інституту економіки промисловості НАН України.

У перспективі, для висвітлення основних заходів і координування спільних дій вчених-переселенців планується створення веб-сайту громадського об’єднання.