Нові можливості для українських учених за європейською програмою «Horizon 2020»

9 червня 2015 року в Академії праці, соціальних відносин та туризму (м. Київ) відбувся науковий семінар, який є частиною циклу  семінарів з теми “Інструменти підтримки мобільності науковців в рамках пріоритетів ЄС на 2014-2020 роки”, який було організовано Фундацією Central European Academy Studies and Certification (CEASC) (м. Бидгощ), Університетом Економіки (WSG) (м. Бидгощ), Європейським Центром ім. Роберта Шумана, Мережею пунктів Європейської Інформації Europe Direct.

2 (2)

Луганську філію Інституту представляла старший науковий співробітник відділу проблем міжрегіонального співробітництва, к.е.н. Юлія Рогозян.

y_4dadb6c6

Основна частина семінару була присвячена європейській програмі «Горизонт 2020», яка об’єднує всі існуючі програми ЄС з фінансування наукових досліджень та інновацій, включаючи «Рамкову програму з досліджень», «Рамкову програму з конкурентоспроможності та інновацій» і діяльність Європейського Інституту Інновацій та Технологій.

28

Особливістю нової програми «Горизонт 2020», як фінансового інструменту реалізації ініціативи ЄС у галузі досліджень і інновації у порівнянні з іншими програмами є таке:

– cпрощення фінансування робіт завдяки простій схемі відшкодування витрат і запровадженню єдиного підходу для учасників, скорочення часу на отримання грантів;

– інтеграція досліджень та інновацій, фінансування проектів від ідеї до виходу на ринок;

– зосередження на розвитку бізнес-можливостей із зосередженням на «суспільних викликах»;

– надання більших можливостей молодим перспективним науковцям для просування своїх ідей та одержання фінансування.

3 (1)