Настановча зустріч з здобувачами вищої освіти ступеня доктора філософії першого року навчання

На початку грудня 2023 року відбулася настановча зустріч з здобувачами вищої освіти ступеня доктора філософії першого року навчання.

Відкрив зустріч директор Інституту, член-кореспондент НАН України, доктор юридичних наук, професор Володимир Устименко, який привітав вже діючих здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії зі вступом до аспірантури Інституту. у вступній промові було звернено увагу на роль Національної академії наук України, історію становлення Інституту, окреслено структуру Інституту. Також присутнім була представлена основна тематика науково-дослідних робіт. Директор наголосив, що Інститут є постійним партнером Конституційного Суду України, Верховного Суду, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, центральних та місцевих органів виконавчої влади, а співробітники Інституту та  здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії залучаються до підготовки відповідних аналітичних матеріалів, науково-експертних висновків та розробки актів законодавства.

Заступник директора з наукової роботи Інституту, доктор юридичних наук, професор Руслан Джабраілов звернув увагу присутніх на вимоги до наукової складової освітньо-наукової програми. Традиційно було приділено увагу принципам академічної доброчесності.

У ході зустрічі завідуючий аспірантури та докторантури Інституту, кандидат юридичних наук Антон СОШНИКОВ ознайомив аспірантів з структурою освітньо-наукової програми «Право», низкою нормативних документів, якими обумовлюється навчальний процес, вимогами до звітування здобувачів упродовж навчання в аспірантурі.

Зустріч була насичена активними обговореннями та пройшла у руслі конструктивного діалогу ‒ здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії отримали відповіді на запитання, які їх цікавили.  Було прийнято рішення продовжувати проводити спільні заходи та надавати роз’яснення на нагальні питання й надалі.