Онлайн-лекція «The world trading system under the WTO and protectionist national policies»

03 травня 2023 р. на освітньо-науковій платформі Ukraine Global Faculty почесна професорка Стенфордського університету, перша заступниця директора-розпорядника Міжнародного Валютного Фонду (2001-2006), головна економістка Світового банку (1982-1986), старша наукова співробітниця Національного бюро економічних досліджень AnneKrueger провела онлайн-лекцію «The world trading system under the WTO and protectionist national policies».

В якості слухача на онлайн-лекції був присутній в.о. старшого наукового співробітника відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, д.ю.н., проф. Петруненко Ярослав Вікторович.

На початку Anne Krueger зауважила: «У світовому вимірі торгівля не може бути дуже великою, якщо немає необхідного правового регулювання. До 1920-х років країни мали індивідуальні договори з кожним зі своїх торгових партнерів, але тепер є СОТ, правила якої регулюють міжнародні операції та працюють над вирішенням суперечок між торговими партнерами». На лекції спікерка розповіла про правила, що регулюють торгівлю: тарифи, квоти, заходи охорони здоров’я та безпеки, а також преференційні торгові домовленості в контексті СОТ.