Круглий стіл «Виклики для податкової системи України у час війни в контексті співпраці з ЄС»

8 грудня 2022 р. відбувся круглий стіл «Виклики для податкової системи України у час війни в контексті співпраці з ЄС» (Workshop on tax law «Challenges for the tax system of Ukraine during the war in the context of the EU-Ukraine cooperation»), організований у співпраці Донецького національного університету імені Василя Cтуса з Українською асоціацією європейських студій (УАЄС) та Асоціацією правників України (АПУ). 

У даному заході взяла участь учений секретар ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України», д.ю.н. В.К. Малолітнева. Круглий стіл проводився англійською мовою, який об’єднав науковців та експертів не тільки з України, але і Великобританії, Австрії та Бельгії.

Під час заходу було представлено презентації про європейські стандарти правового регулювання податкової політики та український досвід регулювання податкової системи у час війни в контексті наближення до ЄС (завантажити програму круглого столу). 

В.К. Малолітнева виступила з презентацією, присвяченій заборгованості зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) як підстави для відмови в участі у процедурі закупівлі у контексті реалізації горизонтальних цілей у публічних закупівлях. Також коротко було зазначено про проблему врахування замовниками податку на додану вартість під час визначення планової та очікуваної вартості публічної закупівлі. 

Посилання на інформацію про круглий стіл на Facebook сторінці Донецького національного університету імені Василя Стуса – завантажити