Підсумки засідання вченої ради 29 серпня 2022 року

29 серпня 2022 р. відбулося чергове засідання вченої ради Інституту.

Під час засідання з метою проведення атестації наукової роботи було заслухано звіти молодих вчених-стипендіатів стипендії НАН України:

1) д.ю.н., ст. досл. Тетяни Степанівни Гудіми

2) к.ю.н. Анастасії Олександрівни Волкової

3) к.ю.н. Олександра Андрійовича Трегуба

Враховуючи вагомі досягнення та результати молодих вчених за звітний період, вченою радою було прийнято рішення про атестацію стипендіатів.

На засіданні також було розглянуто питання висунення монографії «Право безпеки на постконфліктних територіях: сучасний стан, проблеми, сталий розвиток» (автор – д.ю.н., доц. Р.С. Кірін) на Конкурс імені Святого Володимира на краще науково-правниче видання в Україні, що проводить Міжнародна громадська організація «Євразійська асоціація правничих шкіл та правників» на базі Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова. Враховуючи значну актуальність видання, було прийнято рішення рекомендувати монографію для участі у конкурсі. 

Крім того, було розглянуто питання щодо висунення наукового журналу «Економіка та право» на конкурс з відбору журналів НАН України для підготовки та випуску видавничої продукції НАН України за бюджетні кошти в межах Цільової комплексної програми «Наукові основи функціонування та забезпечення умов розвитку науково-видавничого комплексу НАН України» (доповідач: відповідальний секретар – редактор, с.н.с. О.Ю. Ілларіонов).

На засіданні вченої ради було розглянуто інші питання наукового та організаційного характеру.